Hoe werkt kattenschrikdraad

Kattenschrikdraad

Heeft u katten die u graag binnen uw tuin wil houden, of zou u graag willen dat andermans katten uw terrein niet meer kunnen betreden? Kattenschrikdraad is de ideale manier om katten binnen of buiten uw terrein of tuin te houden. Het is zeer effectief (en toch diervriendelijk) en gemakkelijk te plaatsen. Door bedrading met isolatoren op bijvoorbeeld een schutting te plaatsen, zal de kat bij aanraking van de draad een schokje krijgen. Ze schrikken hiervan en zullen wegblijven van de rand van de schutting. Een elektrische afrastering voor katten is ongevaarlijk.

kattenschrikdraad

Hoe werkt kattenschrikdraad?

Het kattenschrikdraad bestaat uit minimaal 2 schrikdraden en één aardedraad. De draden mogen elkaar niet raken. U kunt hiervoor schuttingsteunen gebruiken. Deze zijn gemakkelijk op bijvoorbeeld een schutting of muur te bevestigen. Wanneer de kat de schutting op klimt, maakt de kat contact met de aardedraad. Vervolgens raakt hij met zijn snorharen of kopje de schrikdraad, waardoor het circuit gesloten wordt en de kat een schokje krijgt. Door deze schrikreactie zal de kat terug gaan en uw tuin niet verlaten of ongewenst uw terrein betreden. De ervaring leert dat twee draden boven elkaar en een aardedraad op de schutting voldoende is om een effectieve afrastering op te bouwen. Als u hier klikt krijgt u meer informatie over de aansluitingen.

Hoeveel volt staat erop?

Er staat tussen de 6.000 en 8.000 volt op het kattenschrikdraad. Doordat de frequentie maar 1 Hertz is (1 puls per seconde) is het slechts een kleine schok, wat aanvoelt als een tinteling. Dat in tegenstelling tot het openbare spanningsnet (onze stopcontacten) waar maar liefst 50 Hertz op staat. Kattenschrikdraad is dus niet gevaarlijk voor mens en dier.

Kattenschrikdraad set kopen

Bent u op zoek naar een kattenschrikdraad set? Dan is de set van Minigard hier uitermate geschikt voor. Via deze link komt u rechtstreeks in de Koltec webshop om de gewenste producten te kunnen kopen.

Veel gestelde vragen omtrent kattenschrikdraad

  • Waarom kan een vogel op schrikdraad zitten zonder een schok te krijgen? 
    Een vogel raakt maar één draad tegelijk aan, waardoor de cirkel niet rond is en er geen schok afgegeven wordt. Zo kunnen vogeltjes rustig op schrikdraad gaan zitten. 
                                                                    
  • Klik hier voor meer informatie en veel gestelde vragen over schrikdraad.