Er zijn verschillende voedingsbronnen: netstroom; accu's en batterijen. Welke voedingsbron is geschikt voor mijn schrikdraadapparaat?

Indien u uw schrikdraadapparaat kunt voeden met 230 Volt netstroom dan is dit zeker aan te bevelen. Schrikdraad op netstroom is het goedkoopst en meest bedrijfszeker.

U kunt het beste kiezen voor een schrikdraadapparaat op accu als er geen netstroom voor handen is. In dat geval gebruikt u een 12 Volt accu apparaat. Schrikdraad met een 12 volt accu aparaat heeft vooral de voorkeur boven een 9 volt batterij apparaat, als het gaat om een afrastering van meer dan 500 meter of in het geval van dieren die lastig achter een elektrische afrastering te houden zijn zoals schapen, geiten, pluimvee of wild.

Een 12 volt accu systeem is oplaadbaar en dus een milieuvriendelijke voedingsbron voor uw elektrische afrastering. Indien u meer bedrijfszekerheid en gebruikersgemak wil creëren dan kunt u uw 12 volt accu systeem eenvoudig uitrusten met een zonnepaneel die de accu zal voorzien van de benodigde energie om uw schrikdraadinstallatie op zonne-energie te laten werken.

Voor kortere en/of tijdelijke elektrische afrasteringen in combinatie met dieren die gemakkelijk achter schrikdraad te houden zijn zoals paarden of runderen, kunt u uw schrikdraad op batterij laten werken en hiervoor gebruik maken van een 9 Volt batterijapparaat. Deze apparaten zijn compact en gemakkelijk te verplaatsen, maar het vermogen is beperkter dan bij een 12V accu systeem.
Vond je dit behulpzaam?
Stel je vraag

Algemene voorwaarden

Er zijn nog geen algemene voorwaarden
Ik ga akkoord met de voorwaarden